Drikkevannsprøven er innenfor grenseverdiene.
Vi har fått tilbake prøveresultater som viser at vannet er godt og trygt å drikke for de aller fleste.
Man kan selv se resultatene for januar her:
Det er likevel noen verdier som vi bør være obs på:
pH: 6,4 (tiltaksgrense: mindre enn 6,5 og større enn 9,5)
Det er akkurat innenfor tiltaksgrensa.
PH-pumpa var nettopp tett og fikk derfor overhaling og ble fikset. Vi ser på resultatene etter neste vannprøve for eventuelle videre vurderinger.
Jern: 0,25 mg/l (tiltaksgrense 0,2 mg/l)
Det er rett over tiltaksgrense. Høye jernverdier kan være utrygt for dem med hemakromatose og blodkreft. Nivået her er trygt og ufarlig for folk med normal helse.
Verdier for pH og jern har svinget inn og ut av tiltaksgrense den siste tida. Statistikken for disse to parameterne fra i fjor (2024) viser for pH et gjennomsnitt på 6,6 med en median på 6,7, og for jern et gjennomsnitt på 0,16 mg/l med en median på 0,16 mg/l. Altså innenfor kravene over tid.
Styret kommer uansett til å følge med på disse verdiene framover. Se historikk her:
Vannprøvesvar
Fargetallet 29 utenfor anbefalt grense på 20. Dette holder vi på med tiltak for å rette.

Fargetall: 29 mg Pt/l (anbefalt grense < 20 mg Pt/l, ingen tiltaksgrense):
Vi har de siste fem årene gjennomgående hatt høyere fargetall enn det som er anbefalt (ikke et krav) i perioder med regn. Dette er et problem som gjelder hele Norge, ikke bare hos oss (endringer i klima får skylden).
Vi er klar over enda større lokale utfordringer med enda tydeligere farge på vannet i Lintjønnveien, og at det er store forskjeller i farge der. Vannverket eier ikke rørledningene i Lintjønnveien, og eieren Sifam har aldri spylt dem siden de ble lagt i 2011. Styret har gjort Sifam oppmerksom på ansvaret som denne boligutbyggeren har. Beboere i Lintjønnveien kommer til å legge press på eier av rørledning for at vedkommende skal spyle der.