Styret


Kan kontaktes på post @ drangsholtvannverk.no

Styret består av 5 medlemmer og 2 varamedlemmer. Styret velges på årsmøtet og konstituerer seg selv. Styremedlemmene velges for to år av gangen. To til tre medlemmer er på valg hvert år. Vi har ingen daglig leder – styret deler på de daglige oppgavene. Styret har arbeidsgiveransvar for tilsynspersonellet. Styret jobber frivillig og får en symbolsk påskjønning på slutten av året. Regnskapet skal føres av en profesjonell regnskapsfører.

Styremedlemmer:
– Iren Herdis Sommerset – styreleder, valgt for 2025–27, ansvar: epost, fakturering og
bilagskontroll, abonnentliste
– Harald Brekke – sekretær, valgt for 2025–27, ansvar: rapportering til Mattilsynet
– Dagfinn Brørs – valgt for 2024–26, ansvar: SMS-varsling
– Anne Skåle – valgt for 2025–27, ansvar: utforming og innhold av ny nettside
– Targeir Attestog – valgt for 2024–26, ansvar: koordinering av informasjon via e-post, Facebook og nettside

Varamedlemmer:
– Glenn Erik Drangsholt – valgt for 2025–26
– Trine Haaland – valgt for 2025–26

Kommunikasjonsplan

Vi informerer medlemmer og myndigheter etter kommunikasjonsplanen vår.

Valgkomiteen

Består av to medlemmer som velges av årsmøtet etter forslag fra styret. De skal stille forslag til nye styremedlemmer for de posisjonene som er på valg det året. De kan også bestemme nivået på den årlige påskjønningen til styret.
– Anne Kathrine Solbakken
– Preben Peppe Undheim

Arbeidsgruppen

I Drangsholt og Grødum velforening er det nedsatt en arbeidsgruppe som jobber for å få kommunalt vann og avløp. Vannverkets styreleder Iren Sommerset sitter i arbeidsgruppen sammen med Preben Peppe Undheim, Tor Punsvik og Hans Malterud.

Offentlig kontroll

Det er et krav at vi jobber etter drikkevannsforskriften. Den er fastsatt med hjemmel i matloven, folkehelseloven og lov om helsemessig og sosial beredskap, og er harmonisert med EUs drikkevannsdirektiv og vanndirektiv. Vår internkontroll skal følge drikkevannsforskriftens krav. Vi må også gjennomføre risiko- og sårbarhetsanalyser, både for å sikre kvalitet på og mengde av drikkevann, og for HMS-området. Mattilsynet er forvaltningsmyndighet og godkjenner
og fører tilsyn med vannverk.

Kristiansand kommune og Birkenes kommune er lokalt ansvarlig helsemyndighet i saker om vannforsyning. Kommunens tilsynsansvar kan trå inn der matloven ikke er aktuell, for eksempel ved legionellaproblematikk, radon, og leveringssikkerhet. Det kan også være andre forhold, for eksempel akutte situasjoner, som gjør det nødvendig eller hensiktsmessig at det er kommunen som iverksetter tiltak. Kommuneoverlegen har etter folkehelseloven mulighet til å fatte hastevedtak når det er akutt helsefare.

Ved drift av vannverket må vi også forholde oss til andre regelverk. Noen av de mest sentrale lovene er er arbeidsmiljøloven, som regulerer hvordan behandle tilsynspersonalet; vannressursloven, som regulerer utnytting av vassdrag og grunnvann; forurensningsloven, som gir miljøkrav til utslipp; og plan- og bygningsloven, som gir regler for arealutnyttelse. Arbeidstilsynet forvalter arbeidsmiljøloven, Norges vassdrags- og energidirektorat, NVE, er myndighet i henhold til vannressursloven. Statsforvalteren og Miljødirektoratet forvalter forurensningsloven.

Vi er organisert etter Samvirkeloven.